Home » За нас

За нас

by n1dz3

конект.мк

Веб-порталот за популарна технологија и иновативни науки Конект.мк е креиран од ентузијасти и љубители на најновите технолошки достигнувања. Конект.мк секојдневно ги информира, едуцира и советува посетителите со голем број нови содржини, покривајќи ги глобалните технолошки трендови, но и македонскиот ИТ и бизнис пазар.

Се работи за динамичен и атрактивен ИТ-портал кој ги опфаќа сите области од индустријата и телекомуникациите, обраќајќи се до најразличните профили корисници: од пасионираните љубители на технологијата, средношколци и студенти, се до крајните купувачи, менаџерите и бизнис клиентите. Порталот Конект.м е дизајниран по теркот на современите светски трендови и нуди минималистички и визуелно чист изглед, при што е респонсивен и целосно прилагоден за паметните телефони, таблет уредите и компјутерите.

„Основната визија на Конект.мк е секој да може да пронајде информација за себе, врз основа на своите технолошки интереси и потреби, притоа уживајќи во модерниот изглед и напредната навигација на сајтот, креирани според најновите веб-стандарди. Конект.мк ги таргетира современите луѓе, свесни дека технологијата е еден од најважните аспекти од секојдневниот живот, работа и забава“, изјави Никола Бурагев, основач и главен уредник на Конект.мк

Речиси нема возрасен човек кој секојдневно не користи смартфон, паметен часовник, таблет или лаптоп, поради што Конект.мк ќе биде исполнет со вести и рецензии за најновите мобилни уреди и различните видови компјутери. Веб-порталот Конект.мк изобилува и со информации и теми поврзани со иновативните македонски и странски компании, технолошки стартапи и бизнис клиенти, а главна идеја на Конект.мк е промоција на иновативноста во сите сфери на општественото живеење.

Технологија, Иновации и Бизнис

@2022 Конект.мк ДООЕЛ Скопје – Сите права задржани