Социјалната мрежа Instagram сега им овозможува на корисниците означените фотографии да ги прикажат во главната мрежа на својот профил.
Картичката „Tagged“ и понатаму постои и на неа можете да ги видите сите објави во кои сте означени. Меѓутоа, доколку постојат одредени објави што сакате да ги прикажете во главната мрежа на вашиот профил, сега можете да го направите и тоа. Instagram наведува дека ова може да се користи за омилени групни фотографии, соработки со креатори и спомени, но всушност можете да додадете која било објава што ја сакате.
Постојат неколку начини означената објава да ја додадете во вашата мрежа. Тоа можете да го направите директно од DM-известувањето што го добивате кога некој ќе ве означи или преку менито со три точки во горниот десен дел од објавата во која сте означени. Исто така, можете да ја притиснете и задржите објавата во картичката „Tagged“ за да ја видите оваа опција.

Под копчето „Add to grid“ ќе видите известување дека, дури и ако ја додадете објавата на вашиот профил, кој може да ја види зависи од поставките за приватност на вашиот профил, како и од профилот на корисникот кој ве означил.
Ако во иднина се премислите, означената објава можете едноставно да ја отстраните од вашиот профил, без потреба целосно да ја избришете. Сите означени објави што ќе ги додадете во вашата мрежа, според стандардните поставки, ќе бидат прикажани по обратен хронолошки редослед, но можете да ги распоредите како што сакате.
Како што можеби се сеќавате, Instagram уште во јуни ја воведе можноста за промена на редоследот на објавите на профилот, една година откако оваа можност беше најавена. Објавите може да се преместуваат без оглед на тоа кога се објавени, што ви овозможува да го постигнете посакуваниот визуелен изглед на вашиот Instagram профил.

